כבד עוף עם בצל ופטריות

אתם מוצאים את עצמכם כל יום עסוקים ומתרוצצים מסידור לסידור, מילד לילד ואז נזכרים שבכלל לא הספקתם לאכול. הנה רעיון למתכון קל להכנה ומשביע.

מאת: רון | 11.07.2012
ללא גלוטן    ללא חלב ומוצריו   

כשצריך לה
כין ארוחת צהריים ואין הרבה זמן או אנרגיה, זה המתכון!
תוך פחות מחצי שעה ישנה ארוחת צהריים טעימה ומזינה וגם קלה מאוד להכנה.


החומרים הדרושים:
  • ½ ק"ג כבד עוף מנוקה משומן
  • 2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לרצועות
  • פטריות שמפניון (קופסאת שימורים 400 גר')
  • 6 שיני שום חתוכות דק
  • גבעול כרישה
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה
  • ½ כוס שמן זית
  • מחבת טפלון עם מכסה



הוראות הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בתוך המחבת ומוסיפים את רצועות הבצל.
  2. חותכים את הכרישה לרצועות עגולות, ואת הפטריות לקוביות.
  3. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הפטריות ואת הכרישה, מכסים עם מכסה ומאדים במשך 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את השום, מערבבים את כל הירקות ומכסים שוב למשך דקה.
  5. מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה, מכסים שוב ומדי פעם מערבבים.
  6. לאחר שהירקות מקבלים גוון מעט כהה, מנמיכים את האש, מניחים את כבדי העוף במחבת ומכסים.
  7. מבשלים את כבדי העוף במשך דקה וחצי, הופכים אותם ומבשלים עם מכסה למשך דקה-שתיים נוספות.

אפשר לקחת בגטים טריים, טחינה וחומוס, להכין סלט ירקות, ויש לכם ארוחת צהריים
מלאה וטעימה.


בתאבון!!!




תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר