סופגניות

כשחג חנוכה מתקרב, ניחוחות הלביבות והסופגניות מלווים אותנו בכל מקום. הגיע הזמן לאתגר את עצמנו ולנסות להכין סופגניות ביתיות. ומה עם הילדים? תנו להם לעטר את הסופגניות בתוספות שונות.

מאת: סיון ג. | 20.12.2011
מתאים להכנה עם ילדים   

הבאתי לפניכם את המתכון למאכל הרישמי של חנוכה - סופגניות.
בעלי והילדים מעדיפים את זה על פני מה שמוכרים בחנויות.

עקבו בקפידה אחר ההוראות, ותהנו מסופגניות מוצלחות במיוחד...


חומרים:
  • 4.5 כוסות קמח
  • שקית שמרית
  • 5 כפות סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 100 גר' חמאה
  • כוס חלב
  • שמן לטיגון עמוק

        סופגניות


אופן ההכנה:
  1. הכניסו את כל המצרכים לקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק. כסו את הקערה במגבת והשאירו לתפיחה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
  2. קרצו עיגולים מהבצק וסדרו על משטח מקומח. השאירו לתפיחה נוספת כחצי שעה.
  3. חממו שמן בסיר ובעדינות העבירו את העיגולים התפוחים לטיגון משני הצדדים עד להזהבה.
  4. בוזקים מעל אבקת סוכר ועם מזרק פלסטיק מזריקים לתוך הספגניה ריבה.

שדרוג: ציפוי שוקולד
ממיסים בסיר 100 גר' שוקולד מריר/חלב/לבן ומיכל שמנת מתוקה ומערבבים עד להמסה. לטבול את הסופגניה בשוקולד.




וקצת תעסוקה לילדים: לתת להם לקשט את הסופגניות עם סוכריות צבעוניות, עדשים, קוקוס, שוקולד מגורר.

בתיאבון...

תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר