עוגיות שוקולד קראנצ' עם עדשים

חגיגה צבעונית, מתוקה וטעימה במיוחד! מתכון להכנת עוגיות צבעוניות שתמיד משאירות רושם טוב!

מאת: מאיה גרשון "קצפתות" | 09.11.2014
מתאים להכנה עם ילדים   

רוצים להכין קינוח צבעוני ומרשים יחד עם הילדים?
קבלו מתכון לעוגיות שוקולד קראנצ' עם עדשים.
מובטחת לכם הנאה בהכנה וגם בטעימות, וכמובן הרבה מחמאות...

מצרכים: (כ- 25 עוגיות)
  • 150 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • חצי כוס סוכר
  • 1כוס קמח לבן
  • כפית קדושה סודה לשתיה
  • 1ביצה
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי!
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורד גס
  • שקית עדשי שוקולד קטנים
  • מעט תמצית רום ,מעט תמצית וניל     (לפי הטעם)
  • קורט מלח (לאיזון הטעמים ולהבלטה של המתיקות)


עוגיות עם עדשים

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה עם ה- 150 גר' שוקולד. נותנים לזה מעט להצטנן.
2. לאחר הצינון מוסיפים מעט וניל ,רום וסוכר.
3. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את כל החומרים ה"יבשים": קמח, סודה לשתייה וקורט מלח.
    אח"כ מקמחים קלות את העדשים והחתיכות 50 גר' שוקולד ומערבבים בתוך העיסה
5. מצננים במקרר לרבע שעה שהטעמים יתמזגו.
6. מוציאים מהמקרר, יוצרים כדורים קטנים, מסדרים בתבנית אפיה במרווחים בינוניים
    (העוגיות מתפרשות ומשטתחות בזמן האפיה)
7. מקשטים בעדשי שוקולד גם מבחוץ.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות, למשך 8 דק' אפייה.

העוגיות יוצאות מהתנור רכות...עד שהן מתקררות ומתייצבות
(לא לאפות יותר מדי כי הן יתייבשו)

בתיאבון!


המתכון נכתב באדיבות מאיה גרשון מ"קצפתות".



תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר