שקשוקה

הורים רבים מכינים לילדים לארוחת ערב חביתה, האמת שזה הכי קל ומהיר. מי שרוצה לשדרג את הארוחה, יכול להכין שקשוקה. הילדים (והאמת שגם אנחנו המבוגרים...) הכי אוהבים בארוחה הזאת לטבול את הלחם ברוטב.

מאת: הדס | 13.12.2011
ללא חלב ומוצריו   


שקשוקה היא אחד המאכלים היותר אהובים על ילדיי.
מעבר לכך שזהו כנראה המאכל שהכי מזוהה עם הישראלים, הוא טעים, בריא ומזין, וקל להכנה.


חומרים:

  • בצל גדול
  • 2 עגבניות
  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • אורגנו
  • מלח
  • פלפל
  • 5 ביצים
  • כיכר לחם שחור

שקשוקה


אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל והפלפלים לרצועות ומטגנים על מחבת גדולה עד להתרככות.
  2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כוס מים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  4. מביאים להרתחה, מנמיכים את האש ושוברים את הביצים מעל הרוטב שהתקבל.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים כמה דקות נוספות עד שרואים שהביצים התבשלו. אם אוהבים את הביצים נוזליות, להוריד מהאש קודם.
  6. לסדר על צלחת 2 פרוסות עבות של לחם שחור ומעל ביצה עם כמות נכבדת של רוטב. או שאפשר לשים את הפרוסות בצד ופשוט לטבול ברוטב – מעדן!!!




תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר