אפליקציות חינוכיות לילדים

הילדים שלנו, בכל גיל כמעט, חשופים וגם נמשכים למדיה הדיגיטלית, בטאבלטים ובמחשבים אחרים. השימוש שלהם במדיה יכול להיות בעל ערך חיובי רב : הן מבחינה חינוכית- התפתחותית והן מבחינת פיתוח היצירתיות ויכולת הביטוי.

מאת: מערכת ילדים פלוס | 27.08.2013

החיבור הטבעי והמיידי של ילדים, אפילו פעוטות, למדיה הדיגיטלית של ימינו : לסמארטפונים ולטאבלטים, יכול להראות לנו מוזר, מוגזם, לא רצוי, אבל הוא גם עובדה קיימת. אפשר לנסות להרחיק את הילד ממכשירים דיגיטליים עד גיל מסויים,  אבל במוקדם או במאוחר הוא יהיה חלק מהעולם הממוחשב והמרושת, כמו כל בני גילו. יחד עם זאת, יש המון אפליקציות ותוכנות לילדים בכל הגילאים, שמכילות תכנים חינוכיים ולימודיים בעלי ערך רב. הילדים מפיקים הרבה דווקא מאפליקציות שכאלו, שנתפסות נגישות יותר ממשחקים מהדור הישן – ואפשר בהחלט לכוון אותם לאפליקציות מהנות שגם הן תהיינה בעלות ערך עבורם.

 

אפליקציות חינוכיות לילדים


אפליקציות לימודיות

יש אינספור אפליקציות לימודיות מהארץ ומהעולם, המתאימות לכל הגילאים : מגיל שנה והלאה. האפליקציות, לאייפד ולאייפונים ולמכשירים תומכי אנדרואיד, יכולות ללמד קולות של חיות, בגיל הפעוטות, ללמד אותיות ומספרים או ידע בסיסי באנגלית בדרך חוויתית. בגילאי הגן ובגיל בית ספר הן ממש יכולות לסייע בהקניית קריאה וכתיבה. לדוגמא, האפליקציה העברית של ספליקס (Spellix), מלמדת את הילדים לזהות אותיות ולכתוב, או לחילופין האפליקציה הנחמדה ללימוד אנגלית באמצעות התאמת המילה לציורים, I Mix , גם היא בפיתוח ישראלי. תוכלו להשיג אותן בחנות של אפל בתשלום קטן.


Planes challenge for kids היא עוד אפליקציה מבית היוצר של Plane Tree family productions, אמא מישראל אשר מפתחת אפליקציות חינוכיות לילדים בהשראת ילדיה הקטנים. האפליקציה היא בעצם משחק לילדים, אשר מפתח יכולות חשיבה באמצעות משחק מטוסים המאוייר בפשטות מקסימה.


גם אפליקציית  bookmaker מומלצת מאוד לילדיכם הקטנים והיא כוללת בתוכה את האפשרות ליצור סיפור חדש, לעצב כל עמוד בסיפור בנפרד ולשלב קטעי קול ותמונות. את הסרטון או הסיפור שיצרתם ניתן, כמובן, לשתף עם חבריכם בפייסבוק או ביוטיוב ולהתפאר ביכולותיו המופלאות של ילדיכם.


אפליקציה נוספת, המיועדת לאייפד, שתחבר בין האהבה שלכם לבין ילדיכם היא סיפור הילדים  The Amazing Train. מי מאיתנו שביקר בהודו והיה רוצה להעביר לילדיו את הרושם העמוק שהמדינה המדהימה הזאת הותירה בו יכול למצוא באפליקציה סיפור מקסים לילדים, שמספר את ההרפתקאה של מספר ילדים ברכבת קסומה בהודו. הסיפור הינו באנגלית ומשלב תלת מימד ואפילו מתכונים למאכלים ההודיים המסורתיים שכולנו מכירים.


מי מכם שמעוניין לכוון את ילדיו לעבר קריירה מוזיקלית יכול לנסות את אפליקציית Guitar Rock Tour . האפליקציה מאפשרת לילדיכם להיכנס לנעלי גיטריסט ובעצם לדמות נגינת גיטרה ע"י לחיצה על הכפתור הנכון בזמן הנכון בשיר. האפליקציה מאוד דומה למשחקים שקיימים לקונסולות המשחק השונות ובהחלט תעביר את הזמן עבור ילדיכם. יחד עם זאת, כדי להפוך את זה לחינוכי אנו ממליצים שבשלב כלשהו תעבירו אותם לדבר האמיתי ותרכשו עבורם שיעורי גיטרה.


Kids Math הינה אפליקציה חינמית למכשירי אנדרואיד, המלמדת חשבון בסיסי ברמות שונות לכיתות בית הספר הנמוכות – כולל ארבע פעולות החשבון הראשוניות. אפליקציה שכזו מתאימה קודם כל לניצול מוצלח של הזמן, למשל בעת המתנה לרופא או בנסיעה. מעבר לכך, במיוחד בכיתה א', חשוב מאוד לפתח אצל הילד את הגישה החיובית ללימודים. גישה שכזו תאפשר לו לרצות ללמוד בכוחות עצמו. אפליקציות משחק שכאלה, בהחלט יכולות לשפר את היכולות וההבנה של החומר, וגם לא פחות חשוב, את הגישה אליו.


כותר לימוד
הינה אפליקציה הזמינה למחשבים וטאבלטים תומכי אנדרואיד מבית המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט"ח). היא מאפשרת גישה לאלפי ספרי לימוד באופן אלקטרוני. כדי לקבל גישה לספרים, יש צורך לקנות אותם קודם או לרכוש מנוי. האפליקציה מאפשרת גישה לחומר הלימוד מכל מקום: גם כשהילד שוכח את הספר בבית ספר, או בזמן חופשות ונסיעות. בנוסף, היא מעלה את האטרקטיביות של הספר ועושה לילדים יותר חשק 'לדפדף' בו.


אפליקציות לנוער
לתלמידים בגילאים הגדולים יותר יש לא מעט אפליקציות מתאימות. אפליקציות של מערכת שעות, מאפשרות לילד לארגן את לוחות הזמנים שלו ולשלב בהן תזכורות למבחנים ומטלות שונות. לתלמידים הלומדים לבגרות יש אפליקציות כמו 'נוסחאון' ו – iTalmid המרכזות נוסחאות, פעלים יוצאי- דופן באנגלית ועוד, לשינון לאורך כל שעות היממה ולקראת מבחנים.

 

 

הילדים שלנו, בכל גיל כמעט, חשופים וגם נמשכים למדיה הדיגיטלית, בטאבלטים ובמחשבים אחרים. השימוש שלהם במדיה יכול להיות בעל ערך חיובי רב : הן מבחינה חינוכית- התפתחותית והן מבחינת פיתוח היצירתיות ויכולת הביטוי. כהורים, כדאי שנתעניין בתכנים שהילדים חשופים אליהם, נכוון אותם לאפליקציות מיטיבות ומועילות, נמנע מהם התמכרות ושימוש מוגזם במחשבים וגם נשחק ונשתתף איתם בחוויות הדיגיטליות.


תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר