חכמה גדולה - מגוון משחקי הרכבה להתפתחות ילדים
ילדים בכל הגילאים אוהבים לשחק, עבורם מדובר על הנאה נטו בעוד למעשה למשחק, בכל הגילאים, יש יתרונות רבים ומגוונים.
מאת: מערכת ילדים פלוס |
11.05.2020
המשחק תורם להתפתחות הרגשית, הפיזית והאינטלקטואלית של הילד. משחק מהווה אמצעי למידה, פיתוח יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, מעודד ברמה הרגשית ועוד. באמצעות סוגי המשחק השונים ניתן להבין את הטמפו של הילד ואת מה שמעסיק אותו, האם הוא מעדיף משחק עם חברים או נוטה לשחק לבדו, האם הוא מחובבי המשחקים האנרגטיים, או שהוא מעדיף משחקים רגועים של חשיבה והיגיון, יש את אלה המעדיפים משחקי פנטזיה ודמיון, יש את חובבי משחקי ההרכבה המגוונים כגון קוביות, פאזלים, קליפסים ומודלים ייחודיים, ועוד.
במשך השנים בוצעו מחקרים רבים בארץ ובעולם בנוגע למשמעות המשחק בקרב ילדים רכים ובוגרים, רוב המחקרים הראו כי למשחקים ערך התפתחותי עצום לילדים בכל הגילאים, כל אחד בהתאם לרמה הרגשית, השכלית והמוטורית. זה מתחיל במשחקי הבובות אשר מסייעים לילדים לפתח את הדמיון ולפרש את המציאות בדרכם הסובייקטיבית, באמצעותה הם מפתחים אחריות ומודעות לאחר. דרך משחקי זיכרון וקופסה ומשחקי הרכבה מאפשרים לילדים למידה והתמודדות עם אתגרים תוך הנאה.
כיום ניתן למצוא שפע של משחקי הרכבה המותאמים לכל גיל לפי היכולת ורמת הקושי. ניתן למצוא הרכבה ברמות קושי בסיסיות של בנייה במגנטים או בקליקים וכן בנייה מתקדמת יותר של דגמי מכוניות, מטוסים וכלי תחבורה, מבנים מורכבים ועוד. אחד העקרונות שהורים רבים שמו בראש רשימת הערכים המוספים, של משחקי קופסה, הרכבה וכל משחק שהוא נטול מסך, הוא העובדה שהילדים לומדים שלא הכל חד ממדי או מגיע בלחיצת כפתור ויש צורך לגעת בחומר, לחוש את המשחק ולעמוד בפני אתגרים שאינם מול מסך.
באמצעות משחקי הרכבה, בכל שלב וגיל הילדים נחשפים ליכולות ולכישורים הטמונים בתוכם, הם לומדים על צורות גיאומטריות, על חיבור אפשרי ובלתי אפשרי בין חלקים, הם מבינים היכן נקודות החיבור האולטימטיביות והיכן החיבור רפוי ולא יחזיק. כל משחק, בהתאם למרקם ולאופן החיבור שלו מסייע להם להבין שיש הרבה מאוד דרכי פעולה ולכל אחד הדרך והשיטה המתאימה לפתרון הבעיה. למגוון המלא, לחצו כאן:
מעבר להבנה כי יש מגוון פתרונות חיבור ולכל צורה יש לגשת בהתאם למה שמתאים לה, הילדים מפתחים גם חשיבה מרחבית, קשר עין יש ומוטוריקה עדינה. עליהם לחבר בין חלקים בהתאם לאפשרויות החיבור ולעיתים לבצע כמה פעמים את אותה התנועה המדויקת עד להצלחה. הילדים הניצבים בפני אתגר ההרכבה, בין אם מדובר על מבנה פשוט לילדים הרכים או מודל של מכונית לבוגרים, נעים בין תחושת תסכול ואכזבה ובין הרצון להצליח, השימוש במשחק על מנת לאתגר אותם מעניק להם יכולת להתמודד עם מנעד הרגשות ולעמוד באתגר בכבוד. זה מפתח גם את תחושת הסיפוק האישי וההערכה העצמית, מתוך ההבנה כי אין דבר העומד בפני הרצון, גם אם הוא נראה רחוק בהתחלה ומפורק לחלקים קטנים.
0 תגובות
הוסף תגובה