רצועות חזה עוף עם בזיליקום

אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר להכנת ארוחת צהריים בריאה ומזינה. אם רוצים ממש לשבוע כדאי להגיש עם תוספת של פסטה/ אורז/ פתיתים וכו'.

מאת: רן | 25.05.2012
ללא גלוטן    ללא חלב ומוצריו   



בניגוד לרוב המתכונים המופיעים באתר, בזה הנכם מתבקשים לא לשתף את הילדים
מכיוון שההכנה כרוכה בטיגון בשמן.


החומרים הדרושים:
  • ½ ק"ג חזה עוף
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • כפית שום כתוש
  • 2 קוביות טיבוליות בזיליקום של קנור
  • כפית מיץ לימון
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח גס
  • מחבת טפלון

 
אופן ההכנה:
  1. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ככל הניתן, באורך ½ כף יד.
  2. קוצצים את עלי הבזליקום ושמים אותם בקערה ביחד עם השמן, השום הכתוש, קוביות הטיבוליות, ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  3. מניחים את רצועות חזה העוף בתערובת ומכניסים להשריה של ½ שעה במקרר.
  4. שמים את מחבת הטפלון על אש בינונית, מוציאים את רצועות חזה העוף מהתערובת ומניחים במחבת.
  5. מפזרים מעט מלח גס ומטגנים עד לקבלת גוון עדין.

טיפ
: לאחר ההכנה אפשר לסחוט לימון ישירות על רצועות העוף המטוגנות ולהוסיף מעט עלי בזיליקום ופטרוזיליה טריים.

בתאבון...






תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר