פנקייק קייצי

כשראינו את התמונה של המתכון ישר חשבנו על השם "בריאות מושחתת", מצד אחד פירות טעימים ובריאים כמו קיווי ומנגו חתוכים בצורה כה יפה, ומצד שני פנקייק עם ערימת גלידה ותוספת של סירופ שוקולד. קבלו מתכון לפנקייק קייצי ומפנק.

מאת: שי | 05.07.2012
מתאים להכנה עם ילדים   

הפנקייק (בעברית: חביתית) הוא אחד המאכלים הנפוצים והפופולריים ביותר בעולם. בכל ארץ יש לפנקייק מתכון ייחודי משלו, ולרוב גם שם שונה (למשל "קרפ" הוא הגירסה הצרפתית לפנקייק, ו"בלינצ'ס" הוא הגירסה הרוסית).

לפניכם מתכון להכנת 5 מנות של פנקייק ישראלי קייצי מתוק וטעים מעוטר בפירות קיץ מרעננים וגלידה צוננת.


החומרים הדרושים:
  • כוס קמח
  • כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • כפית אבקת אפייה
  • ביצה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • פירות קיציים
  • גלידה
  • סירופ שוקולד



הוראות הכנה:
  1. מכניסים את הקמח, החלב, הסוכר, החמאה, אבקת האפייה, הביצה ותמצית הוניל לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה נוזלית עם מעט סמיכות.
  2. מחממים מחבת על אש קטנה ומשמנים קצת בעזרת חמאה.
  3. שופכים מנה מן הבלילה שבקערה לתוך המחבת ומטגנים במשך דקה בערך, עד שנוצרים חורים. בעזרת תרבד, הופכים את הפנקייק ומטגנים את הצד השני במשך דקה נוספת.
  4. שמים את הפנקייק המוכן בצלחת, מניחים עליו 2 כדורי גלידה (טעמים לבחירתכם), ולידו את הפירות שבחרתם חתוכים לפרוסות דקות. מעל להכל אפשר לפזר סירופ שוקולד כרצונכם.


טיפים:

  • ישנם כמובן מגוון רחב של פירות קיץ. ההמלצה שלי היא בעיקר על קיווי, מלון, מנגו, אננס, תפוח ונקטרינה, אך כמובן שכל אחד וטעמו האישי.
  • לשידרוג ניתן לפזר מעל הכל גם אגוזים ושקדים מפוררים.

בתאבון!!!



תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר