לביבות בריאות

חנוכה הוא חג הלביבות- יש לביבות מסוגים שונים ומגוונים. והפעם מתכון ללביבות ירקות עם אפשרות לשדרוג.

מאת: מאיה גרשון "קצפתות" | 09.12.2014
מתאים להכנה עם ילדים    ללא חלב ומוצריו   

חג חנוכה מתקרב ומביא עימו שלל מתכונים טעימים של לביבות חמות.
אחד המתכונים היותר טעימים (לדעתי) ובריא הוא של לביבות ירקות.
הכיף שבמתכון הוא שניתן להשתמש בכל סוגי הירקות שתרצו לפי טעמכם האישי.



חומרים:
  • 2 קישואים בינוניים
  • 2 גזרים בינונים.
  • 1 בצל
  • 1תפו"א
  • צרור של כוסברה קצוצה
  • 2 ביצים 
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח,פילפל 
  • כפית כורכום
  • כף אבקת מרק
לביבות ירק

אופן ההכנה:

1. מנקים את הירקות, מקלפים את הקליפה.
2. מגרדים היטב את כל הירקות בפומפיה.
3. מערבבים את כל הירקות בקערה יחד ומוסיפים צרור כוסברה קצוצה היטב.
4. מוסיפים מלח ,פלפל, אבקת מרק וכורכום.
5. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הקמח והפירורי לחם.
7. נותנים לתערובת לעמוד כרבע שעה עד שהטעמים יספגו, וסוחטים את הנוזלים שיש בקערה.
8. מחממים מחבט עם שמן ובעזרת כף יוצרים לביבות במחבט . מטגנים כל צד 3-5 דקות עד אשר הן מזהיבות.


המלצות:
  • השתדלו שלא יהיו כמעט נוזלים, כי אחרת הנוזלים יקפצו בשמן והלביבות יתפרקו.
  • ניתן לשדרג את הלביבות ובתערובת עצמה לפני הטיגון להוסיף כרבע קילו בשר בקר טחון/ עוף טחון ואז יש לנו ממש ארוחה מלאה ודשנה.

בתאבון :)


המתכון נכתב באדיבות מאיה גרשון מ"קצפתות".



תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר