אוכלים מול הטלוויזיה

במדינה שבה שליש מילדי ישראל סובלים מעודף משקל, קשה להאמין שלטלוויזיה אין חלק בכך. להלן מידע מאוד מרתיע וחשוב בקשר לתוצאת פעולת האכילה מול הטלוויזיה.

מאת: מערכת ילדים פלוס | 26.01.2012

זה די פשוט להגיד שלא בריא לאכול מול הטלוויזיה, אבל מי שיכיר את הנושא מעט יותר לעומק יגלה מידע מאוד מרתיע בקשר לתוצאת הפעולה הנלוזה הזאת. 

להלן שני נתונים חשובים מסקר שנערך ע"י מכון "מותגים", בקרב מדגם מייצג של 500 מרואיינים מהאוכלוסייה היהודית:

  • 71% אוכלים לפעמים מול הטלוויזיה (או המחשב) – אם הם היו אוכלים אוכל מזין אז עדיין אפשר היה להבליג על פעולה זאת איכשהו, אבל ראו את הנתון הבא.
  • 61% מהישראלים אוכלים גם כשהם לא רעבים – כלומר כמעט שניים מכל שלושה אוכלים כשהם לא רעבים. אם נקשר זאת לנתון הקודם, נראה כי לטלוויזיה השפעה רבה על המצב הנ"ל. 

קחו לדוגמא אדם בוגר שיושב לראות משחק כדורגל, נתונים מראים כי הוא צורך 5,000 קלוריות במשך המשחק. מדובר בפי שתיים מהצריכה היומית של אדם נורמטיבי במדינה מפותחת.
אם נתייחס לבני נוער או ילדים שיושבים עם אביהם לראות משחקי כדורגל, הרי שביחס לגופם ולכמות הקלוריות היומית שהם אמורים לצרוך, גם כאן התוצאה ממש אינה בריאה. 


במדינה שבה שליש מילדי ישראל סובלים מעודף משקל, קשה להאמין שלטלוויזיה אין חלק בכך.
חטא על פשע הוא נושא הפרסומות, שאם "משתמשים" לא נכון בזמן שהן מפנות, נמצא את עצמנו רצים למטבח להביא עוד סוגי מזונות שאינם בריאים, מאחר וכבר בפרסומת הראשונה ראינו עד כמה פופקורן עם חמאה יכול להיות טעים אחרי מספר דקות במיקרוגל. 

 

אוכלים מול הטלוויזיה


מה לא טוב בזה

המצב הסטאטי שבו כולנו נמצאים בעת הצפייה בטלוויזיה, מביא עלינו לא מעט מצוקות גופניות. רבים הם אלו שסובלים מתופעות של עייפות, עודף גזים, חוסר נוחות של מערכת העיכול, תחושת נפיחות ארוכה ומציקה, ולעתים אפילו דיכאון. 

 

שימו לב לתוצאות בעייתיות של אכילה מול הטלוויזיה

  • חוסר התזוזה מונע מאתנו לאבד קלוריות.
  • אנו לא מקפידים לקבוע את גבולות כמות האוכל שאנו זוללים.
  • אנו לא מגדירים את זמן האכילה.
  • האכילה היא בשביל להעביר את הזמן ולא בגלל שאנו רעבים.
  • לעתים אנו אוכלים אל תוך הלילה, מאחר והשידורים מרתקים אותנו, ואז איננו נותנים לגוף לעכל את המזון בטרם אנו פורשים לשנת הלילה.
  • סוג האוכל שאנו בולסים הוא בעייתי ולא איכותי.
 הנה מה שמאכלים מסוימים יכולים לעולל לגוף של כולנו
בורקסים, חטיפים מלוחים ושוקולדים הם חוסמי עורקים בסופו של דבר, הפיצוחים מלאי מלח ומעלים את לחץ הדם, המתוקים דואגים לעלייה חדה וגבוהה של רמות הסוכר והשומנים בגוף.
 
הנה דוגמאות לאוכל בעייתי בגלל הקלוריות שבו
  • ביסלי, צ'יפס, וכד' - 500 קלוריות ל-100 גרם.
  • בוטנים, אגוזים, קשיו, גרעינים שחורים - כ-600 קלוריות ל-100 גרם.
  • קולה, בירה, בירה שחורה – 140-200 קלוריות לפחית.
  • משולש פיצה כ-300 קלוריות.
  • המבורגר כ-400 קלוריות.
  • שוקולד של 100 גרם כ-500 קלוריות.
  • כ-50 קלוריות לעוגייה.
  • כ-300 קלוריות לפרוסת עוגה.
  • כ-700 קלוריות למנת פלאפל.
  • כ-800 קלוריות למנת שווארמה.
  • כ-240 קלוריות לכל פיתה. 
כיצד להילחם בתופעה?
אצל ילדים, ראשית כדאי לבדוק מהיכן מגיע ההרגל המגונה הזה. האם מדובר בחיקוי סביבתי, סוג של קושי רגשי, או בדיקת הגבולות של האסור. אך הפעולות שיש לנקוט יכולות להתאים לכל בני המשפחה, גם בכדי להעניק דוגמא אישית ולשנות את דרך החיים הנלוזה הזאת לחלוטין. 

אפשר לאכול את הארוחה בפינת האוכל ואת הקינוח בסלון.
חילוץ עצמות בהפסקת פרסומות או במחצית משחק כדורגל, הוא עדיף פני הבאת מזונות חדשים. לפני שידור מיוחד בטלוויזיה יש לסעוד ארוחה משביעה בזמן שנקבע. 

במקרים שבהם מתיישבים בכל זאת אל מול המסך, לקראת משחק חשוב או שידור מרתק, ויודעים שהולכים להעביר את הזמן גם באכילה, כדאי לשנות את התפריט, אך עדיין לאכול טוב.

האוכל

  • ירקות חתוכים עם מטבלי גבינות רזות (לא חסרות גבינות טעימות דלות שומן).
  • כריכים מלחם קל מרוחים במזונות שאינם עתירי קלוריות.
  • קרקרים מחיטה מלאה עם פסטרמה דלת שומן.
  • סלטים מעניינים, כגון טונה, גבינה עם ירקות, פטריות ועוד.
  • ירקות שורש מרוחים בשמן זית בתנור.
  • עוף מוקפץ עם ירקות.
  • מי שמזמין אוכל מבחוץ עדיף שילך לכיוון של סושי ולא פיצה למשל.
השתייה
  • מים או משקאות דיאטטיים.
הקינוחים
  • פירות חתוכים ומסודרים בצורה שמושכת את העין.
  • פופקורן טבעי שמכיל הרבה פחות קלוריות.
  • גלידה דלת שומן בעונה. 

לסיכום, ניתן לראות כי הבעיה גדולה אך הפתרון הוא הרבה יותר קל ופשוט משחשבתם. 

 

תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר