


עוגיות חמאה נימוחות מתוקות וקלות להכנה
עוד מעט יתחיל החורף ובימים הקרירים כשמבלים בבית ומחפשים בילוי מהנה ומשותף ביחד עם הילדים ועל הדרך מתחשק גם משהו טעים, זה הזמן להכין עוגיות חמאה בצורות.
מאת: מאיה גרשון "קצפתות" |
28.10.2014

זהירות- הן טעימות ,ממכרות והריח בבית...פשוט שיגעון !
קשה לעמוד בפניהן, בפרט שההכנה קלה ומהנה.
מתכון קל שכיף להכין עם הילדים,
הילדים יכולים להיות שותפים מלאים בפעולות ההכנה- לישת הבצק, קימוח, קריצת העוגיות, פיזור הסוכר והקינמון.
כשהעוגיות מוכנות, משאירים אותן לקירור, ומייד לאחר מכן אפשר לעבור להפעלה נוספת עם הילדים- הרכבת מלים מאותיות, בניית תרגילים ממספרים (תלוי בצורות העוגיות שבחרתם)
מתכון קל שכיף להכין עם הילדים,
הילדים יכולים להיות שותפים מלאים בפעולות ההכנה- לישת הבצק, קימוח, קריצת העוגיות, פיזור הסוכר והקינמון.
כשהעוגיות מוכנות, משאירים אותן לקירור, ומייד לאחר מכן אפשר לעבור להפעלה נוספת עם הילדים- הרכבת מלים מאותיות, בניית תרגילים ממספרים (תלוי בצורות העוגיות שבחרתם)
חומרים: (לכ- 25 עוגיות) לבצק:
גרידת לימון) לקישוט:
| ![]() |
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה אחת לתערובת אחידה.
- לשים את הבצק לכדי כדור.
- עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה להתקרר.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. קורצים עוגיות לפי צורות/ אותיות/ חיות (מומלץ חותכני אותיות ,ניתן אח"כ להרכיב מילים )
- מניחים בנייר אפיה, מפזרים מעט קינמון וסוכר.
- אופים בחום של 170 מעלות במשך 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
ניתן לשמור בכלי אטום
בתאבון!
המתכון נכתב באדיבות מאיה גרשון מ"קצפתות".

