בטיחות הילדים ברכב

נושא בטיחות הרכב הוא כמובן עניין בעל חשיבות עליונה אשר הופך למעט מורכב יותר כאשר מדובר בתינוק המצטרף לנסיעה. מה לעשות כדי לספק ביטחון מירבי לילד ברכב? כל הפרטים ועוד שלל עצות שימושיות לנסיעה בטוחה - בכתבה שלפניכם.

מאת: מערכת ילדים פלוס | 14.09.2012

יצרניות הרכב ברחבי העולם, משקיעות כיום סכומי עתק עבור בטיחות הרכבים היוצאים מפסי הייצור שלהן. לעומת שנים עברו, חל שיפור עצום בבטיחות הרכב והגנה על הנוסעים שבו.

על אף הקידמה, הרכב נחשב עדיין כמקום מסוכן יותר מאשר הבית או מקומות נייחים אחרים, ו
אתם - ההורים שזה עתה נולד לכם תינוק, רוצים להבטיח שבכל מקום בו יהיה, יקבל הזאטוט הגנה מירבית. סכנות הרי אורבות בכל מקום ופינה, על אחת כמה וכמה כשנמצאים ברכב.


ישנם מספר דברים שניתן לעשות על מנת להוסיף שכבות בטיחות נוספות
:

מושב בטיחות לתינוק
לקראת הלידה, הולכים ההורים וקונים את כל הציוד הנדרש לגידול התינוק. אחד הפריטים היותר חשובים הוא מושב הבטיחות לתינוק ברכב, הלא הוא הסלקל.

החוק מחייב להושיב תינוק עד גיל שנה שמשקלו פחות מ-9 ק"ג עם הפנים נגד כיוון הנסיעה. את התינוק יש להשכיב בסלקל בתנוחה של ישיבה למחצה, כך שהמושב יתמוך בגופו וישמור שראשו לא ינוע קדימה בעת עצירת פתע. כמובן שהתינוק יירתם לחגורת המושב, והמושב עצמו יהיה מחובר באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב.

הורה הנוסע עם התינוק, יעדיף בדרך כלל להושיב את התינוק במושב שליד הנהג כך שיוכל לעזור לו בעת הנסיעה, להחזיר מוצץ שנשמט מפיו או להעביר יד מלטפת על לחיו, ובכלל כדי שיוכל להשגיח על התינוק שנמצא ממש לצידו. אולם, כריות האוויר המותקנות מקדימה, מסכנות מאוד את התינוק במקרה של תאונת דרכים, ועל כן עדיף להושיב את התינוק מאחור ובאמצע.


מושבי בטיחות מגיל שנה ואילך
את מושבי בטיחות של הילדים שמעל גיל שנה יש להתקין עם הפנים לכיוון הנסיעה. גם כאן יש לרתום את הילד למושב הבטיחותי, ואת המושב הבטיחותי לחבר עם חגורת הבטיחות של הרכב. יש להקפיד שרצועות החגורה שסביב הילד יהיו הדוקות, אך לא לוחצות מדי.
  • מושבי הבטיחות לגילאי שנה עד שלוש כוללים גם גב ותמיכה לראש, מה שמקל על הילד לישון בנוחות בזמן הנסיעה, כשראשו אינו נשמט למטה, אלא מוחזק על ידי ראש הכיסא.
  • בגילאים מבוגרים יותר, מגיל שלוש עד שמונה, הילדים אמורים לשבת בבוסטר, מושב המשמש להגבהתם ומאפשר להם להתחגר באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. 
  • מגיל שמונה ואילך (תלוי בגובהו של הילד), יכול הילד לשבת על מושב הרכב ולהתחגר באמצעות חגורת הבטיחות של המכונית, כמו כל נוסע מבוגר אחר.





תינוק רעב בזמן הנסיעה ברכב

כשהתינוק יושב בסלקל במושב האחורי, תוכלו מדי פעם להציץ במראה ולראות שהכול בסדר, ואם יש צורך לעצור במקום בטוח ולהושיט לו עזרה. במידה והתינוק בוכה ורוצה לאכול, גם אם שני ההורים נוכחים ברכב, עדיף לא להאכיל אותו תוך כדי הנסיעה, בגלל סכנה לגרימת חנק. לכן, יש לסטות ממסלול הנסיעה, לעצור בצד, להאכיל את התינוק ולהמשיך בנסיעה לאחר שיסיים.


בקרת נעילת דלתות וחלונות
כיוון שבדרך כלל ההורים יושבים מקדימה והילדים מאחור, לא תמיד הם רואים מה בדיוק הילדים עושים במהלך הנסיעה. לפעמים השעמום או הסקרנות עלולים להוביל אותם למשחק עם הכפתורים שסביבם. כך הם עלולים גם ללחוץ על ידית הדלת ולפתוח אותה או ללחוץ על הכפתור שמפעיל את החלון ולפתוח אותו (ילדים גדולים יודעים גם לשחרר את עצמם מחגורת הבטיחות והם עלולים להתכופף החוצה באופן מסוכן תוך כדי הנסיעה). לכן, חשוב מאד לנעול את הדלתות ואת החלונות באמצעות מערכת הנעילה בזמן הנסיעה.


הצללת החלונות
השמש הארץ ישראלית החזקה מקרינה ומחממת גם כשהתינוק נמצא בתוך רכב ממוזג. לכן, כדי לשמור מפני הקרינה והחום חשוב להצמיד הצללה לחלון שסמוך למושבו של התינוק. בנוסף, מומלץ למרוח את התינוק בתכשיר הגנה נגד קרינת השמש, גם אם התינוק יושב בעת הנסיעה בצד המוצל ברכב.


בגדים לנסיעה
בימים שבהם קר מאד בחוץ, עדיף לא להלביש את התינוק בשכבות רבות, בעיקר כשברכב מופעל חימום. שכבת בגדים קלה תהיה נוחה לתינוק יותר מאשר מספר שכבות שלא יאפשרו לו להתנועע בנוחות, והרי תמיד אפשר גם לכסות אותו בשמיכה.


עזרה ראשונה
יש לדאוג שברכב יהיו ערכה של עזרה ראשונה לטיפול בתינוק, כמות מספקת של מים ומזון, וחיתולים ובגדים להחלפה. קחו בחשבון שלפעמים הדרך עלולה להתארך יותר ממה שתכננתם, עקב עומסי תנועה, תאונות דרכים או סיבות אחרות שבגללן תתעכבו בדרך.

 
מכאניקת הרכב
ללא קשר להמצאות תינוק או ילד, על הרכב להיות תקין על כל חלקיו כדי לאפשר נסיעה בטוחה לכל יושביו. הקפדה על הטסט השנתי ועל הטיפולים התקופתיים תספק תמונת מצב על תקינות הרכב, מה צריך לתקן ואילו
חלקי חילוף לרכב יש לרכוש ולהתקין.


בכל מקרה, הבטיחות במהלך הנסיעה היא באחריות ההורים. לכן, חשוב לשים לב שכל אמצעי הזהירות מיושמים ולוודא שאכן יוצאים לנסיעה בטוחה – מהפרטים הבסיסיים ועד בדיקת תקינותם של כלל חלקי הרכב.


תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר