שלושה מילויים שיהפכו את חג שבועות לטעים יותר

חג שבועות בפתח וזו הזדמנות מצויינת לרענן ולגוון את המנות החלביות שלכם.

מאת: מערכת ילדים פלוס | 17.05.2020

בלינצ'ס זו מנה שמתאימה מאוד לחג, וניתן למצוא מתכונים רבים ומגוונים ברשת, מתכונים קלים ופשוטים או מתכונים מורכבים יותר, מתכונים בריאים מקמח מלא או ללא גלוטן. תוכלו למצוא את המתכון בגרסאות רבות אשר יתנו מענה לצרכיכם.

בלינצ'ס בסיסי מורכב מהרכיבים הבאים: ביצים, קמח, מים, סוכר ומעט שמן. מערבבים הכל יחד היטב, ויוצקים בכל פעם כמות קטנה למחבת משומנת, ממתינים שהתחתית תתקשה מעט, הופכים אותו לצדו השני וממשיכים בטיגון עוד מספר שניות. צבעו צריך להיות זהבהב\חום בהיר ומרקמו יהיה רך ודק, ממש כמו של חביתה דקיקה. ניתן להכינם אף יום מראש, ולשמרם בכלי סגור במקרר לשימוש עתידי.

אפשר לאכול אותו עם גבינה לבנה ולפזר מעליה מעט אבקת סוכר ולנשנש אותו כך. אך, אפשר גם לגוון ולהפתיע במילוי. ישנם מילויים מלוחים שיכולים להפוך אותו למנה ראשונה קלילה או למנה עיקרית ממלאת לצד לסלט או כתוספת נחמדה למנה עיקרית אחרת. 

שלושה מילויים שיהפכו את חג שבועות לטעים יותר


הנה שלושה רעיונות מרעננים למילויים מגוונים:

מילוי לבנה וחציל
מילוי זה נכנס תחת הקטגוריה של בלינצ'סים מלוחים, שניתן להגישו כמנה ראשונה או עיקרית בארוחת החג. מנה מצויינת, קלילה וטעימה במיוחד לכל אוהבי החצילים. החמיצות המעודנת של הלבנה משתלבת נהדר עם החציל המטוגן המלוח מעט, והטעם שמתקבל נפלא במיוחד. זמן ההכנה אינו ארוך, ואין צורך בידע מיוחד כדי להכין מנה זו, כך שהיא ללא ספק מתאימה גם לטבחים המתחילים שביניכם.

את החצילים יש לקלוף ולחתוך לקוביות, הניחו על גבי נייר סופג או במסננת ופזרו מעט מלח. הניחו לחצילים כחצי שעה, כדי להוציא מהם את המרירות (הנייר עליו יונחו החצילים, יספוג את הנוזלים והמרירות ויהיה רטוב לאחר כחצי שעה). לאחר מכן, טגנו אותם במחבת עם שמן עד שיתרככו וצבעם יקבל גוון זהוב־חום, ניתן להוסיף עוד מעט מלח ופלפל בשביל הטעם.

פרסו את הבלינצ'ס ומרחו עליו גבינת לבנה בנדיבות, פזרו את קוביות החצילים, וגלגלו אותו. ניתן לגלגל את הבלינצ'ס באופן רגיל, או לגלגלו עם סגירת הקצוות שלו כמו בעלי גפן ממולאים או בוריטו). 


מילוי גבינת רוקפור וקרם סלק
גם מילוי זה הינו מילוי מלוח, אך המנה מרשימה במיוחד בגלל הצבע האדום־ורוד המתקבל מהמילוי, אשר מעניק למנה מראה חגיגי במיוחד. הטעם כמובן לא פחות ממושלם, שילוב הטעמים מנצח ומבטיח מנה בלתי נשכחת. המתכון הינו פשוט עד מאוד, אך התוצאה המתקבלת נראית מהממת ומושקעת.

נתחיל עם הכנת קרם הסלק. נקלף ונחתוך מספר סלקים (לפי מספר המנות שנרצה להכין), נניח אותם בסיר עם מים ונבשל עד שיתרככו. נסנן את הסלק וניתן לו להתקרר. נטחן את הסלק למחית עם מעט שמן זית, מלח, פלפל ולימון (אפשר להשתמש בפלפל גרוס אשר יוסיף מעט פיקנטיות למנה.) עד לקבלת מרקם קרמי, סמיך ואחיד ללא גושים.

נמרח את המחית על הבלינצ'ס ונפורר מעליו גבינת רוקפור. כעת נגלגל ונסדר בתבנית. ניתן להגיש את הבלינצ'ס עם מעט רוקפור מגורד מלמעלה לקישוט.


מילוי שמנת וריבת חלב 
בסיום הארוחה תמיד יש מקום למשהו מתוק. שתייה חמה וקינוח מפנק, יסיימו כל ארוחה עם טעם של עוד וחיוך על השפתיים. 

בלינצ'ס מתאים גם לקינוח על ידי החלפת המילוי המלוח במילוי מתוק. גבינות מתוקות, סוכר, שוקולד או ריבות שונות יכולות להשתלב נהדר עם טעמו הנטרלי של הבלינצ'ס. 
את מילוי השמנת נכין עם מכלי שמנת מתוקה, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל וחלב. נקציף הכל יחד עד לקבלת קרם סמיך ועשיר, שנוכל למרוח בקלות מצד אחד, אך לא יהיה נוזלי מדי מצד שני.

נמרח את הקרם על הבלינצ'סים כשהם קרים ונגלגל היטב. מומלץ לסדרם בתבנית מרובעת כאשר הם קרובים ומהודקים, או להגיש בצלחות אישיות מספר בלינצ'סים. עליהם נזלף ריבת חלב לקישוט ולהעשרת הטעם.

ניתן כמובן להוסיף את ריבת החלב לקרם השמנת, ולגלגל אותם כך עם הריבה בפנים. הדבר יוסיף למתיקות ולצבעוניות שנקבל עם הביס הראשון. 

ארוחת החג החלבית תשתדרג עם מתכונים חדשים אלו. עם שילובים מפתיעים שלא מצפים להם, שישיגו לכם מחמאות רבות על ההשקעה והיצירתיות.
 
תגובות 0 תגובות   הוספת תגובה חדשה הוסף תגובה
שליחה לחבר   הדפסה
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר