תרופות הסבתא שיסייע לכן בזמן ההיריון
תרופות סבתא הוכחו פעמים רבות כיעילות. הן לרוב פשוטות יותר להשגה, אינן מצריכות פנייה לרופא ומכילות מרכיבים ואביזרים שניתן למצוא ברוב הבתים.
מאת: מערכת ילדים פלוס |
31.07.2021
זמן ההיריון הוא תקופה נפלאה. חיים חדשים צומחים לך בבטן, ההתרגשות בשיאה, ואת מאושרת ללא גבול. יחד עם האושר העילאי וההתרגשות המובנת, ישנן גם תופעות פחות נעימות של ההיריון שגורמות לך לעיתים חוסר נוחות, כאבים, עייפות וכדומה. חלק מתופעות ההיריון, הלידה ואפילו קצת אחריה, ניתנות לטיפול באמצעות תרופות סבתא יעילות, שאם לא יועילו בוודאי שלא יזיקו, ובהחלט שווה לנסותן.
תופעות בזמן ההיריון
- צרבת – תחושת הצרבת הלא נעימה המתגברת והולכת ככל שההיריון מתקדם והבטן תופחת. הצרבת, ניתנת להקלה בכמה דרכים: ניתן לאכול מלפפון ירוק שטוף עם הקליפה בייחוד לפני השינה, או שקדים לא קלויים ולא מומלחים, שתיית מיץ מקני סוכר מועילה גם כן. כדאי להגביה מעט את הראש עם כרית נוספת ולנסות ללכת ולשבת זקוף יותר.
- בחילות והקאות – אלו מגיעות לרוב בשעות הבוקר בשליש הראשון, אך יש גם מי שסובלות מהן לזמן ממושך יותר. מציצת פרוסת לימון יכולה להקל על התחושה, מים חמים עם ג'ינג'ר או מקלות קינמון יוכלו לעזור גם כן. יש מי שממליצות על שתיית סודה קרה או מציצת קוביות קרח, וכמובן מי בישול של אורז שמרגיעים את הבטן כמעט באופן מידי.
- עצירות – תוספת הברזל שממליצים לקחת בזמן ההיריון עשויה לגרום לחלק מהנשים לעצירות, אך גם האטה במערכת העיכול בזמן זה יכולה לגרום לתופעה. כדי להתגבר על הבעיה, ניתן לשתות מיץ שזיפים (ניתן להכין בבית על־ידי השריה של שזיפים מיובשים בכוס מים רותחים כמה שעות, או לקנות בחנות מיץ מוכן). בזמן ההיריון מומלץ לשתות הרבה נוזלים, ועצה זו טובה גם למניעת עצירות. שתייה בבוקר של לימון סחוט מהול בתוך כוס מים מועילה גם כן.
- בצקות ונפיחות ברגליים – זו תופעה המתרחשת לקראת סוף ההיריון, בשליש השלישי עקב הצטברות נוזלים בגוף. טבילת הרגליים בקערת מים עם תמצית קמומיל, גם נעימה וגם מקלה. ניתן גם לקשור עלי כרוב סביב הרגל (עוזר גם בעת גודש בשדיים) או פרוסות תפוחי אדמה. חשוב לא לעמוד הרבה על הרגליים ולהרים אותן עד כמה שניתן.
זירוז לידה
ההיריון מתקרב לסיומו וכל שנותר הוא ללדת, אך לעיתים הלידה לא מגיעה. זירוז לידה טבעי, בסביבה הביתית הוא האידאלי ביותר ויש לכך מגוון שיטות שניתן לנסות: ההמלצה הראשונה והמוכרת ביותר היא לקיים יחסי מין, המשחררים הורמונים שעוזרים להתפתחות הלידה. בנוסף מומלץ לבצע פעילות ספורטיבית כמו ספורט כמו הליכה או שחייה גם לשחרור האוקסיטוצין המסייע לזירוז הצירים, וגם כדי להוריד את ראש התינוק לכיוון תעלת הלידה. המלצה נוספת היא על אכילת אוכל חריף או שתיית תה עלי פטל.
הקלה לאחר הלידה
הלידה עברה בשעה טובה, ועכשיו יש לכן תינוק בידיים, הכול מתגמד והכול משתלם כדי להגיע לרגע הזה. ובכול זאת, ייתכן שתזדקקי לעזרת הסבתא גם בימים אלו.
- טחורים - המאמץ והלחיצות בזמן הלידה עשויים לגרום ליציאתם של טחורים. ניתן לטפל בהם בעזרת אמבטיות פושרות שאליהן נוסיף חליטת ממליס – חליטה מקליפת הרימון.
- גודש בשדיים – בימים הראשונים לאחר הלידה ייתכן ותחושי גודש בשדיים. החזה מרגיש נפוח, מלא וקשה מאוד, דבר שגורם לתחושת כאב. ניתן להקל על הגודש באמצעות סחיטה קלה של השד והוצאת מעט חלב. אפשר לעטוף אותו בעלי כרוב, חשוב לציין כי הכרוב מייבש את החלב ואם את מעוניינת להניק, אל תשמשי בשיטה זו לעיתים קרובות מידי. ניתן גם להניח רטיות קרות או חמות, בהתאם לתחושה האישית, שגם הן יעילות להקלה.
תרופות סבתא הוכחו פעמים רבות כיעילות. הן לרוב פשוטות יותר להשגה, אינן מצריכות פנייה לרופא ומכילות מרכיבים ואביזרים שניתן למצוא ברוב הבתים. ישנן דרכים רבות להקל על הכאבים, אי־הנוחות ושלל תופעות הלוואי המגיעות יחד עם ההיריון, אפשר לנסות כמה מהן עד שמוצאים את המוצלחת ביותר.
0 תגובות
הוסף תגובה